Comunicat de presă

 

Asociația Galați, orașul meu este o susținătoare a modernizării infrastructurii și conectării orașelor Galați și Brăila la marile proiecte naționale de infrastructură. În acest moment întreaga zonă este complet deconectată de restul țării, fiind condamnată la izolare și sărăcie. Moldova, din care facem parte și noi gălățenii, este singura regiune a țării unde nu s-a direcționat nicio sumă de bani din bugetul național pentru modernizare și implicit atragerea investițiilor. Întreaga regiune este subdezvoltată, existând o diferență din ce în ce mai mare, pe alocuri irecuperabilă, de dezvoltare, determinând depopularea și migrarea locuitorilor spre vestul țării și țările europene dezvoltate. Populația îmbătrânește și viitorul Moldovei este incert, discrepanța față de celelalte regiuni istorice adâncindu-se.

Considerăm că demnitarii tării trebuie să considere o prioritate națională construirea unei infrastructuri moderne în Moldova și să asigure legăturile rutiere, feroviare și chiar navale prin portul de tradiție Galați, cu restul țării și statele europene.

Susținem acțiunea națională declanșată pentru 15 martie, ora 15.00, „România vrea autotrăzi #șîeu”, în sprijinul construirii autostrăzilor Moldovei și Unirii și a podului peste Dunăre, ce ar schimba radical soarta fiecărui locuitor al regiunii istorice Moldova.