Pe 19 decembrie, ora 12.00, la Facultatea de Inginerie din Galați, a fost prezentat filmul 3 D ,,Reconstrucția virtuală a centrului istoric al Galațiului”, la care s-a lucrat aproape un an de zile în cadrul unui proiect științific în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Filmul 3 D prezintă strada Domnească, în variantă pietonalizată, pe segmentul Parcul Eminescu-Strada Gării, cu imobilele reabilitate, mobilier urban stradal retro, piațete restaurate, parcuri reabilitate. Filmul a fost realizat de un grup de lucru format din 5 studenți și un șef de lucrări din cadrul Facultății de Inginerie, la inițiativa și suportul financiar al Asociației Galați, orașul meu.A avut ca scop sensibilizarea autorităților gălățene în implicarea restaurării centrului istoric al orașului, valorificarea culturală, turistică, economică al acestuia.  După 2 săptămâni, Marian Cepeha, membru al asociației, a creat o variantă mai scurtă a filmului, de impact, mai comercială. Filmul a fost promovat la emisiunile de știri, în presă, pe canalele de socializare.

3dhttp://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/o-strada-din-centrul-istoric-al-orac-ului-galac-i-reconstituit-vitual-de-studenc-i.html

http://romanialibera.ro/stiinta-tehnologie/primul-oras-reconstituit-virtual-in-3d-704603#

https://www.facebook.com/marian.cepeha/videos/1835745753111093/

https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/100920-galati-primul-oras-din-tara-cu-centrul-istoric-reconstruit-virtual