-Ideea plimbărilor de agrement cu navele istorice ,,Tudor Vladimirescu” și ,,Borcea” de Ziua Dunării și Ziua Marinei ne aparține.Încă de la finalul lunii ianuarie și începutul lunii februarie am propus administrațiilor locale celor două orașe Galați și Brăila un astfel de scenariu, pornind de la ideea că suntem orașe port și nu suntem legate prin nicio linie navală, fapt inacceptabil. Sunt copii, tineri, care nu s-au plimbat vreodată cu un vapor pe Dunăre. Prin urmare, am înaintat adrese cu propunerea asociației celor două administrații. Am avut o surpriză plăcută și am apreciat remarcând că au fost luate în seamă ideile noastre, aici referindu-mă și la crearea unui cadru retro(Galații de altădată). Ne dorim ca toți cetățenii orașului să aibă acces la aceste croaziere de agrement, să fie organizate mai multe curse, să ne putem bucura cu toții de aceste zile de sărbătoare, să nu apară și aici intervenții, criterii netransparente. Sunt convins că succesul acestor zile va consta mai ales în deschiderea și preocuparea pe care administrația locală o va manifesta față de fiecare cetățean al urbei. Este șansa noastră de a deveni vizibili în mod pozitiv la nivel național și la anul ne putem gândi să-l organizăm la un nivel mai înalt, incluzând și festivalul ,,La pas prin Galații de altădată”, festivalul brăgii, etc.
-Există destule părculețe în Galați ce ar putea fi transformate în piațete, zone de socializare, cu un pavaj și mobiler urban adecvat, gazon, jardiniere cu flori, fântâni arteziene, statui, etc. Exemple: parcul de la Spicul, parcul de lângă sediul ziarului ,,Viața liberă”(Casa Costake Plesnilă), agora din fața lapidariumului Muzeului de Istorie și Biserica Greacă, părculețul de lângă actualul sediu al Primăriei(fostul Hotel Grand), Domnească 90-terenul de lângă Policlinica cu plată, prin cartiere nenumărate părculețe, zone verzi ce necesită modernizări realizate de arhitecți peisagiști(ex.Părculețul de lângă A.P.M. din Țiglina I, zona din fața Palatului Telekom).
-Ştim cu toţii cât ne învârtim prin centru pentru a gãsi un loc de parcare. Am identificat o zonã perfectã pentru construirea unei parcãri, chiar supraetajatã. Spaţiul este cuprins între Banca Transilvania-Comunitatea Elenã-Restaurant Teatris. Propunem demolarea garajelor din zonă, resistematizarea acesteia, intrarea urmând a se face din N.Bãlcescu.
Voi ce părere aveți?