Acum, la sfârșit de an, venim cu Proiecte 2017 propuse de către Asociația Galați, orașul meu.

Este, ca întotdeauna, un moment pentru bilanțuri, dar și pentru proiecte de viitor. E un moment al realizărilor sau al nerealizărilor …

Asociația Galați, orașul meu propune administrației locale alocarea sumelor necesare pentru bugetul anului 2017 și direcționarea acestora cu scopul realizării următoarelor obiective importante:

  • consolidarea și modernizarea falezei
  • începerea lucrărilor de reabilitare în stil retro a străzii Domnească și a imobilelor istorice (Palatul Gheorghiu, Casa Gheșov)
  • reabilitarea Parcului Eminescu
  • demolarea garajelor, construirea parcărilor și regenerarea urbanistică a cartierelor prin regândirea spațiilor, construirea de parcuri și zone verzi de socializare cu mobilier urban modern și locuri de joacă toate dotate cu un sistem modern de iluminat stradal
  • preluarea Grădinii de vară Central și reabilitarea într-un stil arhitectonic avangardist în vederea organizării spectacolelor de teatru, caravanelor de film, a difuzării unor filme și a promovării talentelor gălățene
  • organizarea, la dimensiuni mai mari, în luna iunie a festivalului multietnic retro ”La pas prin Grădina Publică, Galații de altădată”, ediția a III a și promovarea acestuia la nivel național, în scopul atragerii turiștilor în orașul nostru.

Asociația Galați, orașul meu propune un proces democratic al dezbaterilor și luării deciziilor dar și un model de implicare civică în cadrul căruia cetățenii obișnuiți decid ce se întâmplă cu o parte din bugetul municipal. Adică propunem un Buget Participativ.

Bugetul participativ permite cetățenilor să identifice și să prioritizeze proiecte publice, având puterea decizională asupra modului în care sunt cheltuiți banii.

Bugetul participativ are rolul de a crește gradul de implicare al cetățenilor în viața comunității și sentimentul de apartenență la aceasta prin transparența procesului decizional.

În realitate bugetul participativ oferă cetățenilor informații permițându-le acestora să se implice în prioritizarea proiectelor din comunitate într-un mod cât mai democratic și transparent.

Tu ce părere ai ? Vrei să te implici în comunitate ? Te simți gălățean ? Ce proiecte susții ?

Lasă-mi un comentariu.