Asociația Galați, orașul meu este o organizație română de drept privat, cu personalitate juridică independentă, nonprofit, nonguvernamentală și apolitică, al cărei scop este acela de a promova și apăra interesele orașului Galați și ale societății civile în raporturile acestora cu organele administrației locale și de stat, precum și în relațiile cu alte instituții din țară și din străinătate.

Personalitatea juridică am obținut-o în septembrie 2014, dar grupul, nucleul de oameni inimoși s-a constituit încă din septembrie 2012, intitulat ”Blocul Țiglina”(format inițial pe facebook), când am și organizat prima expoziție de cartofilie în aer liber pe faleza Dunării, la foișorul de metal.

Asociația Galați, orasul meu este o organizație ce se implică activ în viața comunității printr-o serie de acțiuni de interes. Astfel, de la înființare și până în prezent, asociația a organizat:

  • nenumărate expoziții de fotografie și cartofilie cu Galațiul vechi și nou,
  • evenimente culturale și spectacole de promovare a tinerilor,
  • a reabilitat foișorului de metal de pe faleza inferioară,
  • a montat basoreliefurile de la treptele ”Valurile Dunării”,
  • a participat la evenimente caritabile,
  • a organizat dezbateri publice privind fenomenul de tasare a falezei și degradarea clădirilor istorice ale orașului, propunând soluții date de specialiști în domeniu pe care organizația i-a adus la discuții,
  • a organizat acțiuni de igienizare a mormintelor unor personalități ale vieții politice, administrative și culturale a Galațiului.

Totodată, asociația noastră a devenit cunoscută la nivel național prin lansarea campaniei și acțiunii în stradă ”Vrem cinematograf în Galați !”, propunând administrației locale soluții pentru reînființarea cinematografelor la Galați.